Deel II: Regisseer je eigen film en visualiseer zo jouw verlangens!

Regisseer je eigen film en visualiseer zo je gevoelens blog Femke Kuiper Brussencoaching

In mijn blog van vorige week heb ik je meegenomen naar jouw kleine brandende verlangen. Ben je er niet helemaal uitgekomen? Dat is niet erg. Lees nog een keer na wat je vorige week hebt opgeschreven en wees even stil.

Wat zou je graag willen doen maar durf je niet?

Welk klein brandend verlangen komt er in je op? Wat zou je graag willen doen, maar durf je niet? Hoe kleiner of hoe gekker, hoe beter. Het is trainen, net als 10 kilometer hardlopen. Dat doe je ook niet in één keer. Je begint met de eerste 100 meter en dat geldt ook voor dit!

Het hebben van een klein brandend verlangen is een fantastisch begin. Je wilt dat dit brandende verlangen uitkomt. Een heel krachtig middel om ervoor te zorgen dat je brandende verlangen uitkomt, is door je verlangen te visualiseren. En vooral het gevoel dat het je geeft als jouw brandende verlangen uitkomt.

Regisseer je eigen film en visualiseer zo jouw verlangens!

Zoek een rustige plek waar je 15 minuten ongestoord kunt zitten. Ga ontspannen zitten. Sluit je ogen en denk aan je brandende verlangen. Maak daar in gedachten een film van. Jij bent de regisseur en kunt een film maken zoals jij dat wilt. Neem er ongeveer 5 minuten de tijd voor. Je brandend verlangen is bijvoorbeeld meer tijd voor jezelf pakken door af en toe in je eentje koffie te drinken in dat leuke tentje in het centrum. Probeer zo helder mogelijk voor de geest te halen hoe jouw film verloopt: Je stapt de deur uit, loopt naar de schuur en pakt je fiets. Je stapt op en rijdt naar het centrum. Onderweg denk je al aan de koffie en zie je het tentje al voor je. Je verheugt je erop. Even een moment voor jezelf, heerlijk!

Je parkeert je fiets en loopt naar het tentje toe. Je stapt naar binnen en de geur komt je tegemoet. Het is gezellig druk en heerlijk warm. Je gaat op je favoriete plekje zitten en pakt de krant of een boek om de tijd de doden totdat je koffie komt. Dan komt iemand je koffie brengen. Je ruikt eraan en brengt de mok naar je lippen. Heerlijk, die geur, die smaak. Even een moment voor jezelf... Je voelt je even helemaal alleen, geen zorgen en geen vervelende hersenspinsels. Je hoofd staat even stil. Je geniet van het moment en er verschijnt een grote glimlach op je gezicht!

Welk gevoel kreeg je bij jouw film?

Als je klaar bent, open je je ogen en schrijf je op of teken je in je notitieboek wat je hebt gezien, gevoeld, geproefd, gehoord of geroken. Wees ook hier zo specifiek mogelijk. Wat levert het brandende verlangen je op? Even naar het voorbeeld van het koffiedrinken: het levert me een gevoel van vrijheid en genot. Hoe voelde dat, wat zag je, wat rook je en ga zo maar door. Door het op te schrijven of te tekenen hou je het beeld langer vast en kan je het nalezen of er nog een keer naar kijken om er weer contact mee te maken. Wil je inspiratie voordat je gaat beginnen? Bekijk dan dit leuke filmpje.

Succes!

Femke Kuiper is brussencoach en zelf ook brus: ze is opgegroeid met mijn zusje Brenda die is geboren met een open ruggetje (spina bifida) en een waterhoofdje waardoor zij het verstand heeft van een kindje van 2. Haar ervaringen als brus en een burn-out op haar 27e heeft gezorgd voor een positieve omslag in haar leven. Inmiddels geeft ze lezingen en workshops aan ouders en brussen zodat zij zichzelf niet kwijtraken of zichzelf weer kunnen vinden. Daarnaast coacht ze ook volwassen brussen om opnieuw te ontdekken waar zíj van houden, wie zíj zijn en waar zíj behoefte aan hebben. 

Deel via:     

Gerelateerde blogs