2# Puf: pijn met een hoofdletter P

Blog nr 2 Puf keizersnede Uterusruptuur

Jaloezie. Niets menselijks is mij vreemd. Bevallingsverhalen van anderen: hypnobirthing, weeën wegpuffen op een skippybal terwijl je in trance luistert naar de Doula-app. Als ik dit hoor, schiet ik vol. Sorry mensen, ik ben er nog niet klaar voor.

Pijn met een hoofdletter P

Bij de bevalling van Felix was er pijn met een hoofdletter P in het spel, al bij 2 cm ontsluiting. Met spoed naar de OK voor opnieuw een keizersnede. “Puf je weeën maar weg zonder geluid”, instrueerde een verpleegkundige mij droog. Woest en bang tegelijk was ik. Jullie. Weten. Niet. Wat. Ik. Voel. Een scheurende baarmoeder op de plek van het oude litteken bleek de oorzaak. 

Tot zover de bloederige taferelen. Kleine F. en ik brachten het er goed vanaf, maar het was kantje boord voor ons beiden. Een derde zwangerschap wordt afgeraden, vanwege een gehavende baarmoeder. Wat maakt het uit, dacht ik, met dit perfecte knulletje in mijn armen. Dat grote(re) gezin waar ik – zelf enig kind – van droomde, is nu bijzaak. 

Op de blogs van Wies lees je hoe ze het eerste jaar van babyzoontje Felix beleeft. Al vanaf dag één verloopt dit niet volgens het boekje. Samen met man Jip en dreumesdochter Zus probeert ze de grijze wolk weer blauw te kleuren, daarom ook de naam  Donkerblauwe Wolk. #kinderintensivecare #nicu #hersenletsel #syndroomvanwest #epilepsie #cp #mamablog

Deel via:     

Lees alle blogs van Wies - Donkerblauwe Wolk op Held& Mama

Gerelateerde blogs