Meervoudig Perfect blog

Hoe kun je je leven beschrijven op een positieve manier als je mama bent van een zorgintensieve dochter? 
Marjolein laat het ons zien. Daarom zijn we erg blij dat haar blogs vanaf vandaag ook op Held& Mama te lezen zijn.  In haar blogs schrijf ze over haar leven als mama van Elynn. Over de mooie, bijzondere, soms verdrietige, maar ook vaak gekke en grappige momenten die ze beleeft sinds ze moeder is geworden van haar zorgintensieve dochter. 

Als vrouw zijnde ben ik een perfectionist(a). Daarbij vind ik volmaakt, uitmuntend en uniek fijne woorden. Ergens in mijn onderbewuste vind ik het verschrikkelijk dat ik het ben. Het zorgt er namelijk niet alleen voor dat ik een streber, een volhouder en een vechter ben, maar helaas ook gevoelens en andere zaken pas kan verwerken en afsluiten als ik ‘vrede’ heb met het resultaat. En dan wordt mijn eerste kindje niet volgens de standaarden geboren. Mijn onderbewuste staat een partij te juichen! Yes! Werk aan de winkel, levenslessen doorlopen, leren omgaan met. Ik heb altijd gezegd: ieder kindje is bij mij welkom! Ook een kindje met een handicap. Want ik heb veel liefde te geven. En dat heb ik ook. Heel veel. Natuurlijk dacht ik toen niet aan de impact die het zou kunnen hebben op mijn leven bij het krijgen van een zorgenkind. Aan de andere kant had ik toen ook niet voor mogelijk gehouden hoeveel liefde en trots ik zou voelen voor mijn dochter met haar gebruiksaanwijzing. Als moeder zijnde heb ik het vlekkeloze een klein beetje verruild voor tevredenheid en het foutloze ingewisseld voor goed. Gewoon goed. Punt.
 

Ik ben Marjolein, 33 jaar en moeder van twee heerlijke meiden. De enthousiaste, vrolijke wiebelkont van 6 jaar heet Elynn en heeft een aanlegstoornis van haar hersenen en is meervoudig beperkt op de wereld gekomen. Mijn bijzondere meid is de inspiratiebron geweest voor het gaan schrijven van mijn blogs. Mijn andere dametje, Yinnte van 2 jaar, is introvert, zorgzaam en kijkt eerst alle katten en vogels uit de boom voordat ze zichzelf vanachter een bosje laat zien. En eigenlijk is zij vanaf haar geboorte ook mijn inspiratiebron geworden want help! Ik kreeg ook een gezonde dochter erachteraan en dat bleken twee werelden apart.

In mijn blogs laat ik je meelezen hoe ik als moeder en als vrouw in het leven sta met de zorg voor mijn dochters en hoe ik de dagelijkse bezigheden en de opvoeding met humor, zelfspot en de nodige tranen beleef.

Liefs Marjolein

Lees alle blogs van Marjolein op Held& Mama