Down Syndroom

Vandaag is het Wereld DownSyndroom Dag, een dag die niet zomaar voorbij mag gaan! Willemijn Akkermansmoeder van Bor, FloorPlay coach en blogster op Held& Mama schreef over wat deze dag voor haar betekent. Een dag vol liefde!

Wereld DownSyndroom Dag

Een gewone donderdagochtend…. We trekken gele en blauwe kleren aan met gekke sokken, eten een gebakken eitje, maken ondertussen foto’s van onszelf in die gele en blauwe kleren en met die gekke sokken want die gaan gedeeld worden! Het is namelijk Wereld Downsyndroom Dag en dat vieren we met al onze vrienden van over de hele wereld!

De tags en hartjes vliegen je om de oren want wat is het bijzonder om je kind te vieren en te laten weten aan anderen hoe blij je bent met je kind! Bor voelt dat het een dag is die niet gaat om cadeaus maar omdat hij Downsyndroom heeft. En dat vieren we! Hij noemt heel blij zijn vrienden op en roept enthousiast ‘die hebben ook Downsyndroom en jij lekker niet’. Vol trots hoor ik de namen van die vrienden en ik zie ze voor me, mooi-grappig-stoer-lief en écht wat maken ze ons leven mooier!

Downsyndroom hoort bij ons leven en is veel meer dan alleen Bor. Zijn vrienden horen bij ons en geven ons leven kleur! Er valt nog veel te leren als het gaat om beeldvorming en inclusie maar daar gaat deze dag niet over, vandaag spreken we onze liefde en bewondering uit!

Deel via:     

Lees alle blogs van Willemijn Akkermans op Held& Mama 

Willemijn Akkermans is moeder van een prachtige zoon met het syndroom van Down, deskundige door ervaring en opleiding, hulpverlener én FloorPlay coach. 

Gerelateerde blogs