Ga direct naar de inhoud.

Knutsel je mee met de blogs op Held& Mama? 

Spelen met Orbeez!

Orbeez Held Mama

Heb je weleens gehoord van Orbeez? Nee? Maar de welbekende balletjes die je met water in een vaas doet wel?

Lees meer

Na een prachtige zomer komt…. Een mooie zonnige herfstdag!

Knutselen in de herfst

Na een prachtige zomer komt... Een mooie zonnige herfstdag! Tijd voor een fijne wandeling. Even alle opgespaarde energie eruit rennen en misschien wel op zoek naar kastanjes.

Lees meer

Ik verveel me!

ik verveel me knutselen met schelpen

Op vakantie, uitjes, rustig thuis…. Ineens slaat de verveling toe bij de kinderen tijdens de vakantie. Wat nu?!? Vervelen is helemaal niet erg, het zorgt er zelfs voor dat er creatieve processen starten. Ineens is speelgoed wat een beetje is vergeten wel weer erg leuk. Maar het allerleukste is natuurlijk knutselen! Misschien heb je ook zo’n berg schelpen van het strand meegenomen na al die zonnige dagen? Wat moet je ermee? Soms ‘verdwijnen’ ze ineens (‘nee, ik weet ook niet waar ze zijn’) of kunnen ze in een vaas gedaan worden als leuke decoratie. 

Lees meer

Zoem, zoem, zoem… red de bij en knutsel zaadbommetjes!

Zaadbommetjes knutselen met kinderen voor bijen

Tegenwoordig hoor je er steeds meer over, bijen die verdwijnen. Daar gaan we wat aan doen! We maken zaadbommetjes, balletjes vol zaden voor bloemen waar bijen en ook vlinders dol op zijn! Een leuke activiteit voor in de tuin...

 

Lees meer

Zelf stoepverf maken!

zelf stoepverf maken knutselen

Hoe leuk is het om te verven met stoepverf? Iets wat snel gemaakt en erg leuk is! Mariska Charbo van KitzArt Atelier legt uit hoe je het maakt.

Lees meer

Action Painting!

action painting

Ben je avontuurlijk ingesteld? Niet bang voor een beetje werk en rommel? Dan is Action Painting echt iets voor jou en je kind!

Lees meer

Mama, ik wil iets samendoen!

samen met je kind tekenen

Alle kinderen vinden het fijn om samen bezig te zijn. Terwijl jij in je hoofd nog 1000 en 1 dingen te doen hebt, stelt je kind de vraag om iets samen te ondernemen.

Lees meer

Collage van gevonden schatten

Collage van gevonden schatten knutselen

Schroefjes, takjes, paperclips, dopjes… Bij sommige kinderen kun je bijna dagelijks de broek- en jaszakken leeghalen. Voor jou is het rommel, voor je kind de grootste schatten.

Lees meer

Knutselen, iets moois maken of kunst?

Spelen met rijst

Met knutselen wordt vaak gedacht aan een tekening maken, een armbandje vlechten of knippen en plakken. Een mooi kunstwerk wat je ook cadeau kan geven aan een opa, oma of een jarige. Maar knutselen is meer!

Lees meer