Ik verveel me!

ik verveel me knutselen met schelpen

Op vakantie, uitjes, rustig thuis…. Ineens slaat de verveling toe bij de kinderen tijdens de vakantie. Wat nu?!? Vervelen is helemaal niet erg, het zorgt er zelfs voor dat er creatieve processen starten. Ineens is speelgoed wat een beetje is vergeten wel weer erg leuk. Maar het allerleukste is natuurlijk knutselen!

Misschien heb je ook zo’n berg schelpen van het strand meegenomen na al die zonnige dagen? Wat moet je ermee? Soms ‘verdwijnen’ ze ineens (‘nee, ik weet ook niet waar ze zijn’) of kunnen ze in een vaas gedaan worden als leuke decoratie.

Maar je kan er ook creatief mee aan de slag. Een paar ideeën:

  1. Maak er een ketting van of hang ze aan een ketting. Sommige schelpen hebben mooie ronde gaatjes waar je een draad door heen kan rijgen
  2. Heb je een kale rieten krans/vis/hartje liggen waar je niets mee doet? Met een lijmpistool kun je die gaan beplakken met de schelpen. Je kan het binnen ophangen of buiten.
  3. Plak de schelpen op een kartonnen plaat of een houten fotolijstje en schilder ze met ecoline of waterverf. Beetje glitter erop en je hebt een leuk kunstwerk!

Zo kun je met een paar simpele materialen de leukste dingen maken, samen of je kind alleen. Zo is er ‘verveelde’ tijd weer goed ingevuld. Veel plezier! 

Mariska Charbo is eigenaresse van KitzArt,  een kleinschalig atelier in Zoetermeer waar kinderen terecht kunnen van 3 t/m 12 jaar met interesse voor knutselen, kunst, muziek, schrijven en theater.

Lees alle knutseltips van Mariska op Held& Mama