Mama, ik wil iets samendoen!

samen met je kind tekenen

Alle kinderen vinden het fijn om samen bezig te zijn. Terwijl jij in je hoofd nog 1000 en 1 dingen te doen hebt, stelt je kind de vraag om iets samen te ondernemen. Hup, weg even die huishoudelijke taken en pak een vel papier!

Bespreek samen eens welke vormen er zijn: vierkant/driehoek/rechthoek… Is het voor je kind misschien lastig om ze op te noemen? Teken ze dan voor en benoem ze. Uiteraard kan je na de basisvormen ook verder met andere vormen die wellicht makkelijker herkend en benoemd worden. Denk eens aan een hart of ster.

Teken samen de vormen op het vel. Eerst met potlood en trek ze daarna over met een watervaste (zwarte) stift. Verbind vervolgens de vormen met lijnen zodat ze allemaal aan elkaar verbonden zijn. Hierdoor ontstaan er nieuwe vormen en vlakken. Zodra de lijnen met de watervaste stift (over)getrokken zijn, kan je zoon of dochter aan de slag met waterverf. Doordat deze verf vaak wat doorzichtig blijft, zie je de vormen na het verven ook nog steeds goed. 

Tips:

  • Gebruik in plaats van gewone waterverf eens waterverf met neon-kleuren
  • Gebruik aquarelpapier waardoor de verf beter tot z’n recht komt
  • Wanneer je een vel A3 papier gebruikt, kun je met meer mensen tegelijk hieraan werken 

Mariska Charbo is eigenaresse van KitzArt,  een kleinschalig atelier in Zoetermeer waar kinderen terecht kunnen van 3 t/m 12 jaar met interesse voor knutselen, kunst, muziek, schrijven en theater.

Lees alle knutseltips van Mariska op Held& Mama