Het Glazen Kind - voor brussen en hun ouders

Scheurkalender HetGlazenKind

Het Glazen Kind is een heel mooi project van zes HvA studenten met als doel: een mediaconcept ontwikkelen om brusjes en hun ouders te ondersteunen door middel van herkenning.

Praten over aandacht verdelen tussen je kinderen

Op de website van Het Glazen Kind kan je hun vorderingen volgen, vragen stellen aan coach Femke Kuiper (zelf ook  brus) én blogs lezen van brussen. De verhalen zijn best confronterend en daarom een aanrader om te lezen, hoe ga jij zelf om met de andere niet-zorgintensieve kinderen in jouw gezin? Aandacht verdelen tussen je kinderen is altijd moeilijk maar soms bijna onmogelijk als er 1 onevenredig veel zorg nodig heeft. Hierover praten is altijd goed en Het Glazen Kind heeft hiervoor een kalender en een kaartspel ontwikkeld. 

De brussen scheurkalender en kaartspel

De Brussen Scheurkalender 2019 bevat 365 dagen vol opdrachten, feitjes, complimenten en quotes is en is al bijna te bestellen via de website. De Brussen Babbel Pot, een kaartspel speciaal gemaakt voor brussen. Dit spel bevat 6 categorieën met complimenten, gevoelens, herinneringen, dilemma’s en opdrachten. 

Hecht contact tussen brussen en coaches

De studenten zijn zelf geen brusjes, en dat maakt het extra bijzonder dat zij zich focussen op deze groep. In de zoektocht naar de ervaringen van brussen hebben ze al veel bijzondere mensen ontmoet. Zo kwamen ze tot de ontdekking dat de groep van coaches en brussen erg hecht is. Ze werden constant doorverwezen naar nieuwe mensen in deze groep. Met al deze mensen hebben ze veel besproken en onderzocht om zo uiteindelijk tot de beste versies van hun producten te komen.

Wil jij als brus ook jouw verhaal vertellen?

Voor de blogs zijn ze altijd op zoek naar brussen en hun ouders die hun verhaal ook willen vertellen. Help jij ze ook mee?

Bezoek de website van Het Glazen Kind