Ga direct naar de inhoud.

Blogs en recepten over Voeding en Gezondheid bij kinderen op Held& Mama

De relatie tussen voeding, gezondheid, gedrag en ontwikkeling bij kinderen is een veelbesproken onderwerp. Lees je mee met de blogs van Kinder- en allergie diëtiste Tonie en Rachel die eigenaresse is van een bakkerij waar bewust zonder tarwe, zonder suiker en zonder lactose wordt gebakken? 

Is het dan toch coeliakie?

Blog is het dan toch coeliakie

Suze wordt nu bijna 2 en al vanaf haar geboorte heeft ze buikklachten. Inmiddels staat ze onder controle bij een andere kinderarts omdat er vanuit de allergie geen verklaring leek te zijn voor haar buikklachten.

Lees meer

Glutenvrije, suikervrije en lactosevrije maar ook nootvrije, sojavrije en koemelkvrije Valentijn koekjes!

Glutenvrije suikervije lactosevrije sojavrije hartenkoekjes valentijn

Het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn om iets liefs en gezonds te maken voor jouw Valentijn! Neem deze gezonde glutenvrije, suikervrije en lactosevrije maar ook nootvrije, sojavrije en koemelkvrije Valentijnskoekjes maar eens! Ook heel goed om de fijn motorische vaardigheden van je kind te verbeteren. 

Lees meer

Onze eigen zoektocht naar de buikklachten van onze dochter

De zoektocht naar de oplossing van de buikklachten van mijn dochter

In mijn eerste blog als kinder- en allergie diëtist én mama van dochter Suze voor Held& Mama wil ik jullie meenemen in onze zoektocht naar de oorzaak van de buikklachten van mijn eigen dochter. Zij  had helaas al vrij vroeg buikklachten en met 4 weken zijn we over gegaan op voeding bij koemelkeiwitallergie. Met een dame die opeens een stuk vrolijker was en beter groeide leek dat de oplossing te zijn.

Lees meer

Het recept voor een gezonde chocoladeletter

Recept gezonde chocoladeletter met noten en vruchten

Nog een paar dagen en dan is het weer zover: de Sint is weer in het land! Het is niet alleen heel leuk en gezellig maar zorgt ook voor heel veel spanning. Al het snoepgoed wat je nu echt overal tegenkomt helpt natuurlijk ook niet echt en voor je het weet is het stuiter de stuiter... Om de suikerspiegel niet te hard te laten stijgen én toch lekker te kunnen snoepen kun je ook kiezen voor een gezonde chocoladeletter. En ja: helpende handjes zijn ook voor dit recept erg handig… Meteen goed voor de fijne motoriek!

 

Lees meer

Het recept voor zelfgemaakte en suikervrije pindakaas

Recept voor zelfgemaakte pindakaas

Overstappen naar vers, onbewerkt, ongezoet en niet gemanipuleerd voedsel is soms wel lastig. De supermarkten verkopen vooral producten die op uiterlijk en 'snel klaar' ontwikkeld zijn, dit betekent dat het bewerkt en gemanipuleerd is met stoffen die aardig wat ongemakken kunnen creëren in het menselijk lichaam. Vandaag volgt een simpel recept met alleen maar verse ingrediënten: suikervrije pindakaas. En ja: helpende handjes voor het pellen zijn erg handig!

Lees meer

Glutenvrije, suikervrije en lactosevrije haverreepjes

Rachel Ridderhuys gebak

Overstappen naar vers, onbewerkt, ongezoet en niet gemanipuleerd voedsel is soms wel lastig. De supermarkten verkopen vooral producten die op uiterlijk en 'snel klaar' ontwikkeld zijn, dit betekent dat het bewerkt en gemanipuleerd is met stoffen die aardig wat ongemakken kunnen creëren in het menselijk lichaam. Vandaag een recept voor heerlijke haverreepjes met amandel en wortel. Want snoepen hoeft niet altijd ongezond te zijn! 

Lees meer

Glutenvrije, suikervrije en lactosevrije groene pesto

glutenvrij suikervrij lactosevrij pesto recept

Overstappen naar vers, onbewerkt, ongezoet en niet gemanipuleerd voedsel is soms wel lastig. De supermarkten verkopen vooral producten die op uiterlijk en 'snel klaar' ontwikkeld zijn, dit betekent dat het bewerkt en gemanipuleerd is met stoffen die aardig wat ongemakken kunnen creëren in het menselijk lichaam. Vandaag volgt een simpel recept met alleen maar verse ingrediënten: glutenvrije, suikervrije en lactosevrije groene pesto!

Lees meer

Echte verse kippensoep

Echte verse kippensoep

Overstappen naar vers, onbewerkt, ongezoet en niet gemanipuleerd voedsel is soms wel lastig. De supermarkten verkopen vooral producten die op uiterlijk en 'snel klaar' ontwikkeld zijn, dit betekent dat het bewerkt en gemanipuleerd is met stoffen die aardig wat ongemakken kunnen creëren in het menselijk lichaam.

Lees meer

Recept glutenvrij, graanvrij, suikervrij, lactosevrij, notenvrij linzenbrood

glutenvrij graanvrij suikervrij lactosevrij notenvrij glucosevrij koolhydraatarm en erg lekker linzenbrood

Heel erg blij zijn wij dat Rachel Ridderhuys van Ridderhuys Koekenbakkerij met haar schat aan ervaring over speciaal koken onze nieuwste blogster is! Zij zal regelmatig een recept delen op Held& Mama en ook tips geven over koken en bakken voor kids met allergieën en voedselintoleranties. Kijk ook eens op haar website en haar eigen blogpagina waar je meer kan lezen over haar bakkerij en haar achtergrond.  Eet smakelijk!

Vandaag een recept voor glutenvrij, graanvrij, suikervrij, lactosevrij, notenvrij, glucosevrij, koolhydraatarm en erg lekker linzenbrood!

 

Lees meer