Echte verse kippensoep

Echte verse kippensoep

Overstappen naar vers, onbewerkt, ongezoet en niet gemanipuleerd voedsel is soms wel lastig. De supermarkten verkopen vooral producten die op uiterlijk en 'snel klaar' ontwikkeld zijn, dit betekent dat het bewerkt en gemanipuleerd is met stoffen die aardig wat ongemakken kunnen creëren in het menselijk lichaam. Hier volgt een simpele maaltijd met alleen maar verse ingrediënten: echte verse kippensoep!

De ingrediënten: 

  • 1 of 2 Biologische kippenpoten/kippenborst
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook (erg goed voor het immuunsysteem!)
  • 1 Winterpeen
  • 1/8 knolselderij
  • 1 prei
  • 1 bosje peterselie (of plantje)
  • bosje bieslook (of plantje)
  • 1 bosje lavas (maggieplantje) géén Maggie gebruiken, zit vol met smaakversterkers die erg slecht zijn, Maggieplantje smaakt bijna hetzelfde
  • 1tl grof zeezout
  • beetje peper
  • 3 eetlepels citroensap

Het recept:
Breng het water aan de kook met de kip en laat 2 uur koken met het zout en de peper, de citroen, de knoflook (hele tenen) en de ui (in grove stukken) In de tussentijd snij je de wortel, de knolselderij, de prei (en eventueel nog wat bloemkool of wat je hebt liggen aan groenten wat op moet..) Deze in de soep doen na die 2 uur en dan nog een 10 minuutjes gaar koken. De bosjes kruiden pas op het laatst snijden en toevoegen. 3 takjes van alles is mild gekruid, 4 of 5 is wat sterker.. Eventueel nog wat zout naar smaak toevoegen. De kip uit de soep halen en plukken, en alle stukjes weer terug in de soep doen en vervolgens even laten rusten.

Lekker met:
Hierbij kun je het linzenbrood uit het vorige recept serveren. Eet smakelijk!

Rachel Ridderhuys is eigenaresse van Ridderhuys Koekenbakkerij, een bakkerij waar bewust zonder tarwe, zonder suiker en zonder lactose wordt gebakken. 

Lees alle recepten van Rachel op Held& Mama