Glutenvrije, suikervrije en lactosevrije haverreepjes

Rachel Ridderhuys gebak

Overstappen naar vers, onbewerkt, ongezoet en niet gemanipuleerd voedsel is soms wel lastig. De supermarkten verkopen vooral producten die op uiterlijk en 'snel klaar' ontwikkeld zijn, dit betekent dat het bewerkt en gemanipuleerd is met stoffen die aardig wat ongemakken kunnen creëren in het menselijk lichaam. Vandaag een recept voor heerlijke haverreepjes met amandel en wortel. Want snoepen hoeft niet altijd ongezond te zijn! 

Deze heerlijke reepjes zijn lekker snel gemaakt zonder oven en heerlijk voor onderweg of bij de koffie/thee. je kan ze  3 dagen  in de koelkast bewaren of 1 maand in de vriezer. 

De ingrediënten: 

  • 120 gr. Havermout
  • 75 gr. Amandelen
  • 250 gr. Dadels, zonder pit
  • 70 gr. Wortels, geraspt
  • 2 el kokosrasp
  • Handje rozijnen
  • 2 el kokosolie

Recept:
Meng alle ingredienten, behalve de kokosolie in een grote mengkom. Smelt dan de kokosolie en meng deze met het andere mengsel. Rol het mengsel uit op een vel bakpapier en leg er een vel overheen, zodat je met de deegroller een egale plak kunt rollen. Maak een grote plak van ongeveer 2 cm dik. Laat het in de koelkast hard worden en snijd er daarna repen uit. Eet smakelijk! 

Rachel Ridderhuys is eigenaresse van Ridderhuys Koekenbakkerij, een bakkerij waar bewust zonder tarwe, zonder suiker en zonder lactose wordt gebakken. 

Lees alle recepten van Rachel op Held& Mama