Glutenvrije, suikervrije en lactosevrije maar ook nootvrije, sojavrije en koemelkvrije Valentijn koekjes!

Glutenvrije suikervije lactosevrije sojavrije hartenkoekjes valentijn

Misschien herken je dit beeld wel: kinderen die diep zuchten als ze zien welk werkje ze nog moeten doen. Kinderen die moeite hebben met de fijn motorische vaardigheden die ze juist nodig hebben bij bijvoorbeeld vouwen, tekenen en knippen. Oefenen met deze activiteiten vinden ze helemáál niet leuk. Hoe zorg je er dan toch voor dat ze hun fijne motoriek ontwikkelen? Koken en bakken! En nu het bijna Valentijn is heb je een extra goed excuus om samen koekjes te bakken. Spelen voedsel allergieën en intoleranties een rol? Dan is dit het recept wat je moet gebruiken.

Het recept voor een heerlijke gezonde Valentijnskoekjes!
Glutenvrij, suikervrij en lactosevrij maar ook nootvrij, sojavrij en koemelkvrij 

Wat heb je nodig:
-250 gram bloem (boekweit, bakbananenmeel, of rijstmeel of een combinatie hiervan)
-100 gram plantaardige boter of kokosolie
-1 ei
- snufje zout
- 1 theelepel kaneel

Bereiden tot hartenkoekjes
Alles goed mengen met de hand, knijpen tot een stevige bal. Het deeg even laten rusten zodat alles goed samen kan trekken. Vervolgens uitrollen op een vel bakpapier met een vel erbovenop zodat het niet blijft plakken. Steek de koekjes uit met een hartenvormpje. De koekjes 15 minuten bakken in een op 150 graden voorverwarmde oven en goed af laten koelen.

Lekker voor bij de thee of leuk als romantisch cadeautje...
Eet smakelijk!

Deel via:     

Rachel Ridderhuys is eigenaresse van Ridderhuys Koekenbakkerij, een bakkerij waar bewust zonder tarwe, zonder suiker en zonder lactose wordt gebakken. 

Lees alle recepten van Rachel op Held& Mama