Het recept voor een gezonde chocoladeletter

Recept gezonde chocoladeletter met noten en vruchten

Nog een paar dagen en dan is het weer zover: de Sint is weer in het land! Het is niet alleen heel leuk en gezellig maar zorgt ook voor heel veel spanning. Al het snoepgoed wat je nu echt overal tegenkomt helpt natuurlijk ook niet echt en voor je het weet is het stuiter de stuiter... Om de suikerspiegel niet te hard te laten stijgen én toch lekker te kunnen snoepen kun je ook kiezen voor een gezonde chocoladeletter. En ja: helpende handjes zijn ook voor dit recept erg handig… Meteen goed voor de fijne motoriek!

Het recept voor een heerlijke gezonde chocoladeletter

Wat heb je nodig:
-een of twee repen van je favoriete chocolade (gesmolten in een pannetje) (kan met elke reep)
-een handje havermout (glutenvrij)
- 3 flinke eetlepels kokosolie (niet smelten)
- voor de vulling kun je alle noten, pitten, gedroogde vruchtjes klein snijden en gebruiken, leef je uit!

Dan alles in een kom bij elkaar voegen, en flink kneden tot er een dikke smeuïge brei is ontstaan. Die laat je even staan zodat de havermout kan intrekken. Is het te dun? Dan meer havermout toevoegen. Juist te dik? Dan meer kokosolie erbij. 

En dan op een bord met bakpapier een model maken! Een mooie letter, een hart, een krakeling, alles kan! De kids kunnen weer helpen met versieren. Nootjes, pitten of gedroogde vruchten, wat je mooi en lekker vindt. Tenslotte 1 uur opstijven in de koelkast en heerlijk opeten natuurlijk, eet smakelijk!

Rachel Ridderhuys is eigenaresse van Ridderhuys Koekenbakkerij, een bakkerij waar bewust zonder tarwe, zonder suiker en zonder lactose wordt gebakken. 

Lees alle recepten van Rachel op Held& Mama