Het recept voor zelfgemaakte en suikervrije pindakaas

Recept voor zelfgemaakte pindakaas

Vandaag een simpel recept met alleen maar verse ingrediënten: glutenvrije, suikervrije en lactosevrije pindakaas. En ja: helpende handjes voor het pellen zijn erg handig!

De ingrediënten
Een zak doppinda's om zelf te pellen
Helpende handjes voor het pellen (meteen goed om de fijne motoriek te stimuleren)
Kokosolie
Snufje zout

Het recept
Alle pinda's pellen en ontvellen... (leuk om samen met de kinderen te doen, duurt best wel even dus leef je uit) Deze ontvelde pinda's in de hakmolen tot een egale massa malen met een eetlepel kokosolie en het snuf zout erbij. Als de pindakaas te droog is dan meer kokosolie toevoegen. Overplaatsen in een glazen pot met een deksel en smullen maar! 

Pinda intolerantie? 
Cashewnoten of amandelen zijn ook heel erg gemakkelijk te gebruiken in dit recept in plaats van pinda's. 

Rachel Ridderhuys is eigenaresse van Ridderhuys Koekenbakkerij, een bakkerij waar bewust zonder tarwe, zonder suiker en zonder lactose wordt gebakken. 

Lees alle recepten van Rachel op Held& Mama