Recept glutenvrij, graanvrij, suikervrij, lactosevrij, notenvrij linzenbrood

glutenvrij graanvrij suikervrij lactosevrij notenvrij glucosevrij koolhydraatarm en erg lekker linzenbrood

Recept Linzenbrood

Heel erg blij zijn wij dat Rachel Ridderhuys van Ridderhuys Koekenbakkerij met haar schat aan ervaring over speciaal koken de nieuwste blogster op Held& Mama is! Zij zal regelmatig een recept delen en ook tips geven over koken en bakken voor kids met allergieën en voedselintoleranties. Kijk ook eens op haar website en haar eigen blogpagina waar je meer kan lezen over haar bakkerij en haar achtergrond.  Vandaag een recept voor glutenvrij, graanvrij, suikervrij, lactosevrij, notenvrij, glucosevrij, koolhydraatarm en erg lekker linzenbrood!

Ingrediënten
160 gram gekiemde linzen
4 eieren
40 gram kokosolie (of ghee)
1 theelepel kruiden (kaneel, of gember, koriander, komijnzaad)
Snuf Himalaya zout
2 theelepels gedroogde gist
1 theelepel psyllium
1/2 theelepel guargom (optioneel)

Bereidingswijze:
Laat de linzen ontkiemen. Dit doe je door ze in een pot water een nacht te laten weken, hierna giet je het vocht af en zet je ze 24 uur op een droge plek met een lapje stof eroverheen (geen deksel want er moet zuurstof bij komen) Deze ontkiemde linzen gebruik je in dit recept. Doe de eieren en de kokosolie in de blender en meng goed. Voeg kruiden, zout en de linzen toe en meng goed tot een dikke puree. Doe dan de gist, de psyllium en de guargom (of arrowroot) erbij en meng goed. Als het te droog is voeg je wat lauw water toe. Vet een bakblik in van 1 liter en bekleed deze met bakpapier. Doe dan de massa in het bakblik en laat het deeg 2 uur rijzen tot het goed omhoog is gekomen. De oven voorverwarmen op 150 graden (hete luchtoven) en het linzenbrood afbakken in ongeveer 50 minuten. Eet smakelijk!

Rachel Ridderhuys is eigenaresse van Ridderhuys Koekenbakkerij, een bakkerij waar bewust zonder tarwe, zonder suiker en zonder lactose wordt gebakken. 

Lees alle recepten van Rachel op Held& Mama