Elianne, redactie Held& Mama

Eind november 2014. Sinterklaas was al in het land en de temperatuur daalde richting het nulpunt. En dan: uw zoon heeft leukemie, kanker. Van een gezonde peuter van twee jaar oud naar een ernstig ziek kind met een onzekere toekomst. Zo begon mijn leven als moeder van een zorgintensief kind.

Gelukkig weet je niet wat je te wachten staat. De opnames, de chemo’s, beenmergpuncties, bloedtransfusies en ga zo maar door. Het is een wending die je met het hele gezin moet maken, het is de leukemie die de agenda bepaalt. En niet die alleen van mijn zoon zelf, ook van zijn grote broer en kleine zus, en onze directe omgeving. Want kanker heb je niet alleen.

Ik heb altijd in die periode geprobeerd om zo positief mogelijk in het leven te blijven staan. Dat is niet altijd eenvoudig maar ik heb mij altijd vastgehouden aan #kleingeluk.

Waarom klein geluk? Dingen die voor ‘normale’ gezinnen vanzelfsprekend zijn, zijn voor ons niet altijd vanzelfsprekend. Ik leerde door de ziekte van onze zoon de kleine dingen in het leven meer te waarderen. Een keer naar de ballenbak bijvoorbeeld, was er in die periode niet bij vanwege het infectiegevaar. Het zij zo. Nu is iedere keer naar de ballenbak nog steeds een feestje.

Ik vind het fijn dat ik door Held& Mama een bijdrage mag leveren aan het #kleingeluk van andere moeders van zorgintensieve kinderen. Tot gauw!

Liefs Elianne

Terug naar overzicht

Bio Elianne redactie Held Mama

Deel via:

Lees ook