Hannah Kwantes

Hannah Kwantes (1968) is naast moeder, partner, dochter en zus ook keramist. In haar familie en gezin komt autisme voor. Na te zijn opgegroeid met een vader en zus(sen) met vermoedelijk autisme, heeft zij ook autisme in haar huidige gezin ontmoet. Zoon (2002) heeft een diagnose adhd/autisme. Pas na de diagnose bij haar zoon zijn alle puzzelstukjes op zijn plaats gevallen. Waar er eerder vage vermoedens waren van, is het nu helder waar alle bijzondere karaktereigenschappen van vader, zus(sen) en partner vandaan komen. Door al deze mensen in haar omgeving is zij mede gevormd tot wie ze nu is. Naast de zorg voor haar gezin heeft zij, samen met haar zussen, de mantelzorg voor haar zus met schizofrenie.

Hannah is hoogsensitief en beelddenker. In 2016 is zij begonnen met de start van haar eigen keramiekatelier Hemel en aarde(n). Zij heeft ontdekt dat het werken met klei een uitlaatklep is voor alle zorgen. In haar atelier richt zij zich vooral op vrouwen. Naast de wekelijkse boetseerlessen organiseert zij verwen- en mantelzorgarrangementen voor vrouwen.

Daarnaast is schrijven een uitlaatklep. Dit combineert zij vaak met foto’s van beelden die zij of andere vrouwen maken.

De komende maanden zal Hannah blogs schrijven voor Held en mama over de ontwikkeling en belevenissen van en met zoon. Met af en toe een uitstapje naar de zorg voor andere familieleden.  

Terug naar overzicht