Ga direct naar de inhoud.

Wies - Donkerblauwe Wolk

Met de blogs van Wies lees je hoe ze het eerste jaar van babyzoontje Felix beleeft. Al vanaf dag één verloopt dit niet volgens het boekje. Samen met man Jip en dreumesdochter Zus probeert ze de grijze wolk weer blauw te kleuren, daarom ook de naam van haar blog: Donkerblauwe Wolk.

Babyspam

Na de geboorte van dochter Zus kreeg ik een RSI-hand, omdat ik voedend op de bank Viva-forums afscrollde voor tips over tepelhoedjes, reflux en een baby die het vertikt om overdag in bed te slapen. Gesmuld heb ik van verhalen uit de Ouders van Nu. Ik verloor mezelf in anekdotes in de vriendinnen-app-groep met de alleszeggende titel ‘Babyspam’, waarin we ongegeneerd foto’s van onze kroost met elkaar delen en advies over voeding en slaapjes uitwisselen.

Zoeken naar herkenning

Totdat ik in een situatie belandde waarin ik smachtte naar herkenbaarheid, maar deze nergens vond in mijn directe omgeving. Gelukkig maar. Met de komst van zoon Felix kwam naast een enorme berg liefde een donkergrijze wolk vol onzekerheid ons leven binnendrijven. Waar kon ik lezen over of praten met ouders die iets vergelijkbaars meemaakten? Zonder nog meer zwaarmoedigheid op mijn hals te halen? Hoe voelden zij zich en hoe overleefden zij alle onzekerheid?

Het is mijn verhaal over een kraamtijd die geen roze wolk is

Ik klom zelf in de pen. Het schrijven houdt me in deze moeilijke tijd op de been. Het ordent mijn gedachten. Misschien lees jij er enige herkenbaarheid in. Als je kraamtijd geen roze wolk is of als alles dat daarna komt niet volgens het boekje gaat. Dit is geen zelfhulpboek of recept, het is mijn verhaal. Hoe ik (wij) mezelf soms ontzettend teneergeslagen of juist intens gelukkig voel. Hoe we al die tijd luchtigheid uit het dagdagelijkse scheppen. Kortom, hoe we de donkergrijze wolk weer blauw (of roze) proberen te kleuren. En hoe we ontdekken dat donkerblauw eigenlijk een intens mooie kleur is.

Terug naar overzicht