Over Held& Mama

Soms gebeurt het ineens en vallen alle puzzelstukjes over je kind op zijn plaats.
Soms is het een lange weg naar een diagnose.

Maar ineens ben je het dan: moeder van een zorgintensief kind. Een beperking, handicap of chronische ziekte verandert niet alleen het leven van je kind maar ook dat van jou, je partner, je eventuele andere kinderen, je complete omgeving.

Welkom dan bij de 'club'... Op Held& Mama lees je de mooiste blogs en columns van andere moeders en professionals die jouw situatie herkennen en begrijpen. Hopelijk haal je er ook kracht en moed, erkenning en begrip uit: lotgenotencontact is altijd fijn!

Begin februari 2018 is Held& Mama online gegaan. Eindelijk! Als moeder van een mooi mannetje van inmiddels 9 jaar oud met verschillende diagnoses die zijn leven niet makkelijker maken probeer ik altijd te zoeken naar manieren om het beter te maken. Beter voor hem, beter voor zijn kleine broertje, beter voor ons gezin en voor onze families. Maar ook voor mijzelf. Het heeft mij jaren gekost voordat ik de juiste mensen om hem heen had gevonden. De juiste artsen, specialisten, fysiotherapeuten en logopedisten. De juiste school en een fijne plek om te spelen. Het is zo belangrijk allemaal.

En lotgenoten. Voor mij zijn zij net zo belangrijk. De vele moeders die ik ken met speciale kinderen die dagelijks in de meest idiote spagaten gaan om hun kinderen gelukkig te zien. Ik ben zo blij met al deze mensen, omdat zij laten zien dat er gewoon voor gaan wel degelijk helpt. Omdat ze goede tips hebben waar ik wat aan heb. En vooral omdat ze het begrijpen. Iets uitleggen hoeft niet, zij snappen het gewoon. En zij weten ook dat een flinke reep chocolade en een knuffel soms pure noodzaak is. Al deze mensen geven mij handvatten om weer gewoon te genieten van mijn lieve en mooie zoon, om voorbij al die diagnoses te kijken en te accepteren dat het gewoon zo is. Want acceptatie, dat is een proces wat je steeds opnieuw doorloopt.

Ik sta hier natuurlijk niet alleen in, lieve vriendinnen die weten hoe dit leven is doen ook mee met Held& Mama. Als trouwe volger op de social media, steun en toeverlaat en inspiratiebron. Elianne is vanaf het begin betrokken en sinds januari 2019 ook redacteur. De altijd positieve jeugdarts Geja en bekende Instagrammer en auteur Stephanie zijn hele fijne adviseurs die altijd de juiste oplossing voor een probleem hebben en meedenken hoe het nog beter kan worden. Lees je ook hun verhalen?

Held& Mama is inmiddels uitgegroeid tot een community waar deze moeders en professionals elkaar kunnen vinden. Waar je vooral positieve verhalen vindt. Na een dag die misschien niet zo goed is gelopen zit je niet te wachten op een site vol negativiteit. Voor alles geldt: morgen weer een dag. En laten we er gewoon een mooie van maken! 

Liefs Eline

Maak je direct kennis met de bloggers van Held& Mama?